نام کتاب:قدرت بیان
خلاصه و جمع آوری:هانیه سخایی
نویسنده:برایان تریسی
درباره نویسنده:
برایان تریسی یک سخنران عمومی انگیزشی آمریکایی و نویسنده خود توسعه است. او نویسنده بیش از هشتاد کتاب است که به ده ها زبان ترجمه شده است. کتابهای محبوب او عبارتند از: آنچه واقعاً ارزشش را دارید ، آن قورباغه را بخورید! بدون هیچ بهانه ای!
چکیده کتاب:
این کتاب نوشته برایان ترسی است، این کتاب به شما کمک می کند تا به راحتی با دیگران صحبت کنید و در سخنرانی های مهم تپق نزنید،و همچنین این کتاب یکی از بهترین راه ها برای کسب مهارت سخنرانی و اعتماد به نفس است .
خلاصه کتاب:
از پیروزی صحبت کنید:
یکی از عوامل موفقیت ما، در صحبت کردن با دیگران است . خوب صحبت کردن می تواند احترام دیگران را نسبت به شما برانگیزد.خوب صحبت کردن،دیگران را متقاعد می سازد که شما انسانی با توانایی های بالقوه و باهوش هستید و بیش از افراد دیگر توانایی انجام بسیاری از امور را دارید .
وقتی خوب صحبت کنید، توجه دیگران را به خود جلب می نماید، طوری که آنها در مورد شما خواهند گفت:« او واقعاً می داند در مورد چه صحبت می کند»
خبر خوب اینکه،ذهن شما دقیقا شبیه به عضله است. وقتی از آن به بهترین شکل استفاده نمایید، رشد میکند و قوی میشود. سازماندهی افکار و واژگان شما را آگاه و هوشیار نگه می دارد و شما با انجام این کار می توانید نسبت به آنچه می گویید و چگونگی بیان آن تسلط داشته باشید. روند برنامه ریزی، آماده سازی و بیان واژگان و گفته ها شما را در شرایطی قرار میدهد تا از ذهنتان با سطح آمادگی بسیار بالا استفاده کنید. بدین ترتیب، از زیرکی و هوش بیشتری برخوردار می گردید.
عزت نفس خود را بالا ببرید:
سخنرانی خوب بودند در زمینهای از شغل تان به شما کمک می کند؛ اما دلایل دیگری هم وجود دارد تا بیاموزید در مقابل دیگران چقدر صحبت کنید.روانشناسان می گویند،سطح عزت نفس یا اینکه چقدر خود را دوست دارید، به شکل وسیعی تعیینکننده میزان کیفیت زندگی بیرونی و درونی شماست. هرچه با شور و اشتیاق و گرم صحبت کنید ، خود را بیشتر دوست دارید.
برای اینکه بیانی خوب داشته باشید، باید این چهار اصل را دنبال کنید:
۱_اشتیاق: ابتدا باید اشتیاقی عالی برای خوب صحبت کردن داشته باشید. اگر چنین اشتیاقی در وجودتان پنهان باشد و بخواهید به هر شکلی به این حد از توانایی برسید هیچ عاملی توان متوقف کردن شما را نخواهد داشت؛اما فقط اشتیاق کافی نیست.
۲_ تصمیم: باید مصمم شوید و هر روز تمام تلاش و توان خود را به کار گیرید و بر تمام موانع غلبه کنید.
۳_نظم:باید برای انجام این برنامه نظم داشته باشید .مدام حرف بزنید و سخنرانی کنید، تا جایی که کاملاً در آن مهارت یابید . بدانید برای رسیدن به هر هدفی باید به سختی بکشید و برای کسب هر نوع مهارت تلاش بی وقفه و ادامه دادن راه، از ضروریات است.
۴_اراده و عزم راسخ: در نهایت ، باید اراده و عزم راسخ داشته باشید و در مقابل هر تاخیر یا هر عاملی که باعث تعلل و سستی شما در رسیدن به یک هدف میشود ،ایستادگی کنید.
================================
سه عامل تشکیل دهنده پیام شما:
*واژگان
واژگان تقریباً ۷ درصد مفهوم و پیغام شما را تشکیل میدهند. بنابراین، تمام واژگانی که بر می گزینید باید به دقت مورد توجه قرار گیرند و با در نظر گرفتن تمامی جوانب به کار گرفته شوند. باید در سکانس های مناسب از آن استفاده کنید و از لحاظ ساختاری به صحت آنها پی ببرید .نکته جالب این است بسیاری از گویندگان که مخاطبان آنها احساس خستگی می کنند، افرادی هستند که واژگان مورد استفاده شان بسیار مناسب است، اما پیغامی که میرسانند با هدفی هماهنگ نیست.
*زیرو بمی صدا
دومین عامل ارتباطی که می توان مثال زد، زیر و بمی صداست. ۳۸ درصد پیام ها در نوع زیر و بمی صدای گوینده نهفته است و بر اساس نوع تاکیدی که بر کلمات دارند مشخص میشود.
*اندام
۵۵% مفهوم در نحوه حرکت و انعطاف اندام نهفته است. تعداد اعصاب بینایی که به مغز میرسند ۲۲ بار بیشتر از اعصاب شنوایی هستند که به مغز می رسند ،به همین دلیل تاثیر بصری بسیار قدرتمند است .
در برنامه ریزی و طراحی برای سخنرانی طولانی هشت قسمت وجود دارد:
۱ _سرفصل
هدف این بخش جلب توجه مخاطب به گوینده و پذیرش است. اگر کسی گوش ندهد، پس نکتهای هم برای بیان کردن باقی نمی ماند.
۲_مقدمه
در این قسمت به مخاطبین خواهید گفت در مورد چه مطلبی صحبت میکنید و چرا این مطلب حائز اهمیت است.
۳_نکته اول
در این قسمت به بدنه اصلی صحبت خود میپردازید. ابتدا مقدماتی را بیان می کنید سپس وارد آن می شوید.
۴ _مرحله بعدی
باید کاملاً اطمینان یابید که مرحله قبلی کاملاً به پایان رسیده باشد و سپس به نکته دوم بپردازید.
۵_ نکته دوم
از لحاظ منطقی، بخشی مرتبط با نکته اول یا بخش اول است.
۶_ دومین بخش یا فرآیند انتقال
در این قسمت باید نشان دهید که قصد دارید به موضوع بعدی بپردازید.
۷_نکته کلیدی سوم
این مرحله به شکل طبیعی،از دو نکته اولیه به سمت پایان سخنرانی شما ادامه می یابد.
۸_ خلاصه
در این قسمت که مربوط به نتیجه گیری است به بررسی هدف سخنرانی و در نهایت ایجاد عاملی برای حرکت خواهید پرداخت.
یکی از موضوعات مهم در ارتباط با دیگران این است که نباید خسته شوید و از ادامه کار باز مانید. برای اینکه در امر سخنوری و گویندگی، به شخصی حرفه ای تبدیل شوید باید آماده آموختن و تمرین کردن باشید و ماهها و حتی سالها بدون هیچ وقفه و فاصله این کار را انجام دهید. از طرفی به خاطر داشته باشید آمادگی مسئلهای است که متوسط را از عالی جدا میکند.
==============================
نود درصد موفقیت شما برای تبدیل شدن به سخنرانی خوب با نحوه برنامهریزی شما ارتباط دارد. شما باید حداقل در مورد هر کلمه ای که می نویسید، ۱۰ لغت بدانید در غیر اینصورت خواننده شما خواهد دانست چنین مطلبی صحیح نیست .
در صحبت کردن نیز باید در ازای هر کلمهای که می گویید صد کلمه بخوانید یا تحقیق کنید وگرنه شنونده شما می فهمد مغزش را به کار گرفته اید و همچنین به سرعت احساس میکند شما فاقد اطلاعات و دانش لازم در خصوص موضوع مورد بحثید و به اندازه کافی برای این بحث آمادگی ندارید .
ویژگی های جامعه شناختی شنونده آغاز کنید
اولین نکته ، آمادگی شنونده شماست.به خاطر بسپارید در این موضوع شما هدف نیستید،بلکه آن فقط مربوط به آنها است .کار خود را به گونهای آغاز نماید که مثلاً قرار است برای کادر تجاری تحقیق کنید و می خواهید در خصوص مشتریانتان به خوبی اطلاع یابید.بنابراین آگاهی از شناخت شنونده و آشنایی با روحیات و تفکرات آنها یکی از نکات اصلی در گفت و گوی موثر و آمادگی لازم است.
تکنیک شعبده بازی
یکی از عناصری که در این زمینه قابل استفاده است و تکنیکی است که آن را تکنیک شعبده بازی مینامیم .وقتی در حال صحبت کردن هستید خود کاری طلایی بیرون بیاورید و چیزی بگویید که مرتبط با این خودکار باشند. مثلا: تصور کنید می توانستید شعبده بازی انجام دهید و این شرایط را به بهترین شکل عوض کنید، چطور چنین چیزی امکان میپذیرفت؟
حرکتی از شعبده بازی را انجام می دهید و کاری می کنید تا هر فرد تصور کند که می تواند شرایط را تغییر دهد و قدرت دارد شرایط را به بهترین شکل عوض کند. سپس در خصوص مباحث استراتژیک و تکنیک های مربوط به آن با مخاطبان صحبت کنید و به آنها بگویید چگونه میتوانند شرایط را به بهترین شکل تغییر دهند.
شما می دانید رمز سخنرانی خوب و موثر در چیست؟ رمز سخنران خوب در یک کلمه نهفته شده و آن آمادگی است.
۹۰ درصد شما به عنوان گوینده، با میزان آمادگی تان برای یک سخنرانی سنجیده می شوید. ظرف چند دقیقه وقتی دهان باز می کنید، تمام مخاطبین متوجه می شوند چقدر آماده هستید و در ذهنشان به شما امتیاز مثبت یا منفی میدهند. بنابراین، باید میزان آمادگی شما به حدی باشد که مخاطب با شنیدن صدایتان، شما را به عنوان یک حرفه ای و کسی که بر مبحث کاملا مسلط است در نظر آورد. نکته مهم این است که هرچه بیشتر آماده باشید و برنامه سازماندهی شده تان بهتر باشد، اعتماد به نفس تان افزایش می یابد و به انسان قدرتمند و آرام تبدیل می شوید که می تواند به بهترین نحو وظیفه خود را انجام دهد.
=================================
اعتماد به نفس و مهارت ذهنی
مثبت بیندیشید و با مهارت تمام فکر؛با اعتماد به نفس کامل و بدون ترس. دراین صورت، زندگیتان بسیار امن، همراه با فعالیت و سرشار از تجربه و یافته های فوق العاده خواهد بود
هدف شما زمانی که می ایستید تا صحبت کنید این است که با اعتماد به نفسی کامل مثبت آرام و همچنین با حسی فوق العاده نسبت به خود کارتان را آغاز نمایید. برای شما ایده آل این است که در این لحظه احساس شادمانی و شعف کنید. همانند اینکه در مهمانی شب کریسمس با خانواده تان در اوج شادمانی و لذت به سر ببرید.
چطور به این مرحله از آرامش و لذت شخصی برسیم؟
اولین نکته این است که باید بدانید ترس از صحنه، کاملاً طبیعی ست. حتی برای افراد بسیار حرفهای که هزاران مرتبه روی صحنه برنامه اجرا کردند.
طبق آمار،پنجاه و چهار درصد ترسهای صحبت کردن مقابل مردم، شبیه به ترس از مرگ است و بسیاری از مردم عنوان میکنند که، در این لحظات گویی پروانه ها در شکمشان پرواز می کنند، اما هدف شما باید این باشد که این پروانهها را به بهترین شکل به پرواز درآورید.
بکوشید تمام آنچه قرار است به زبان آورید و مخاطب شما آن را درک کند ، با احساس قلبی و آرامش خاطر بیان کنید.
۹۵% احساس شما با آنچه خودتان بیان میکنید، ارزیابی می شود. گفتگوی درونی ،تمام آنچه را که به آن می اندیشید، احساس می کنید و عمل می نمایید ،تحت کنترل دارد.
قبل از اینکه بخواهید صحبت کنید، چند بار با خود تکرار کنید: من خودم را دوست دارم! من خودم را دوست دارم! من خودم را دوست دارم. کلمات تاثیر فوقالعادهای روی تماد به نفس شما و غلبه بر ترس دارند .هرچه خود را بیشتر دوست داشته باشید اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت. پس بکوشید جمله مثبت را با تمام وجود تکرار کنید و ببینید چطور در نوع احساس شما در مرحله اول تاثیر میگذارد .
آمادگی ذهنی همانند امادگی جسمانی نیازمند تمرین و تکرار و آمادگی است. وقتی این شیوه را به کار می گیرید و از این تکنیک ها برای آرامش روحی و ذهنی خود استفاده می کنید ،به راحتی احساس اعتماد به نفس و اطمینان و آرامش خاطر در کنترل و اراده شما قرار می گیرد.
==========================
سخنرانی خوب مثل بازی در فیلم یا آوازی خوب است. با جلب توجه شنونده شروع می شود، نکته به نکته پیش میرود و سپس قوی و محکم پایان می یابد.کلماتی که در ابتدای کار به خصوص در پایان بیان میکنید، بیش از بخش دیگری در خاطر شنونده باقی میماند. برخی از سخنرانان بزرگ در طول تاریخ سخنان خود را با کلمات بسیار پر قدرتی که برای همیشه در ذهن ها ماندگار میشود پایان میدهند .برای مثال: در طول جنگ جهانی دوم وینستون چرچیل ،یک ملت را با سپاسگزاری و قدردانی از خلبان زویال ارفورس تکان داد؛ کسی که در جنگ با آلمان جان خود را از دست داد ، هرگز در تاریخ بشر سوگندهای چنین عظیم و پرمحتوا نبوده و تعداد آنها بسیار اندک است.
کلمات نتیجه گیری شما تاثیر بسزایی روی ذهن مخاطبان دارند، انتخاب با دقت کلمات سبب تفکر احساس مثبت و عملکردی متفاوت بیش از آنچه تصور می کنید می شود، گاهی می توانید با انتخاب دقیق کلمات زندگی مخاطبان را تغییر دهید.
هیچ اتفاقی رخ نمی دهد مگر زمانی که چیزی برای آن بپردازیم.
درباره هانیه سخایی:
هانیه سخایی مدیر گروه هنری” بیا “می باشد. ایشان معتقد هستند که اگر بازی را ترک نکنید دیر یا زود پیروز می شوید.و همیشه این تفکر در ذهن هانیه سخایی جاری است که مرز بین بدبختی و خوشبختی تنها داشتن یک کارت کتابخانه است . این ندا در هانیه سخایی زمزمه ای مااندگار است گه یا انجام بده یا انجام نده،سعی ام را می کنم معنا ندارد !!
مدرک کارشناسی خود را در سال ۱۳۹۹ در حسابداری از دانشگاه پیام نور اخذ نمود.ولی علاقه مند به کارهای هنری بخصوص در حوزه کتاب و کتابخوانی است .هانیه سخایی در این اندیشه است که چطور می توانیم همه را به کتاب خواندن علاقه مند کنیم.همیشه به این فکر می کند که چرا با وجود صدها سال پیدایش حرفه ای کتاب چرا هنوز مردم از مطالعه فرار می کنند .یک خبر خوب این است که هانیه سخایی قصد دارد که روشی نوین در عرصه صنعت کتاب و کتابخوانی بوجود بیاورد.و گروهی از علاقه مندان به این حوزه را مدیریت می کند.
او علاقمند به تدریس و انجام پروژه های مرتبط با حوزه کتاب است و هم اکنون نیز در زمینه تولید کتاب های صوتی ،تصویری و پویا مشغول به فعالیت می باشد. از آرزوهای هانیه سخایی جهانی بدور از جهل و توهم دانایی می باشد.از ویژگی های اصلی ایشان شرکت در کار گروهی است.